Nieuws

Act with impact

De lokale overheid trekt zich, door bezuinigingen en een veranderend taakopvatting, steeds meer terug uit het maatschappelijke speelveld. Ondernemende burgers steken de handen uit de mouwen en starten sociale ondernemingen. Succesvolle sociale ondernemingen kunnen bijdragen aan het realiseren van maatschappelijke doelen. Meer erkenning en herkenning is nodig om zwart-wit denkbeelden over deze vorm van ondernemen te nuanceren. Daarbij is het van groot belang dat sociale ondernemingen hun waarde voor de samenleving beter gaan meten en zichtbaar maken[1]. Het ontbreekt de sociale ondernemingen echter vaak aan tijd, geld of expertise om een impact meting uit te voeren.

Adviestalent heeft jaarlijks een instroom van tien jonge, gedreven adviseurs. Adviseurs met kennis op gebied van wetenschappelijk onderzoek en met een flinke dosis maatschappelijke betrokkenheid. Wij zien het belang van het groeiende aantal sociaal ondernemers en leveren graag een bijdragen ter versterking van aan het versterken van deze sector in Nederland.

Om die reden heeft Adviestalent een impact community opgezet. Deze “community” bestaat uit Adviestalenten, junioren van Twynstra Gudde, impact experts en sociaal ondernemers. Het doel is sociaal ondernemers te helpen bij hun impactvraag. Een adviseur van Adviestalent kan helpen bij het opstellen van een Theory of Change, een impact map of processtappen voor het meten en monitoren van impact. Door nauw in contact te staan Twynstra Gudde, Sinzer, Avance en Social Enterprise NL, kunnen wij de sociaal ondernemers met een specifieke vraag, makkelijk in contact brengen met de juiste partij. Daarnaast brengen wij de sociaal ondernemers met eenzelfde soort impactvraag met elkaar in contact om zo het leren te bevorderen.

Met succes hebben wij al drie sociale ondernemingen geholpen bij hun impact vraag: Boost, Netwerkpro en Muses. Boost Amsterdam is een ontmoetingsplek en community van nieuwkomers, bewoners en organisaties uit Amsterdam Oost gericht op directe integratie. Ramon Schleijpen, kwartiermaker van Boost schrijft het volgende over de hulp van Adviestalent:

“ Fantastisch; wat een helder en overzichtelijk stappenplan! Dat is zeker heel goed bruikbaar om eventueel zelf al aan de slag te gaan.”

Heeft u een maatschappelijk initiatief waarvan u uw impact inzichtelijk wil maken? Wilt u eens kennis maken om te zien of u gebruik kunt maken of kunt bijdragen aan de impactcommunity? Neem gerust contact met ons op:

 

 

 

 

 

Ruud Schapenk: rsc@adviestalent.nl

Jacqueline Platen: jpl@adviestalent.nl

[1] https://www.ser.nl/nl/publicaties/adviezen/2010-2019/2015/sociale-ondernemingen.aspx

Gebruik deze reactie mogelijkheid op een beschaafde manier. Gebruik alleen je echte naam en niet je bedrijfsnaam. Anoniem reageren is niet toegestaan en hyperlinks naar commerciele websites zullen worden gemodereerd en eventueel worden verwijderd.

Reageer op dit bericht

* verplichte velden.

*

Vorige bericht: