De Onderwijsinspectie

Projectleider scholing analisten onderwijsinspectie

Met de hulp van de juiste mensen, het leggen van verbindingen, goed luisteren naar behoeften en deze vertalen naar een opleiding hebben we een flinke bijdrage geleverd aan de nieuwe manier van toezichthouden door de Onderwijsinspectie.

De opdracht

Vanaf 1 september 2017 gaat de inspectie voor het onderwijs over op bestuursgerichttoezicht. Een grote verandering in het werk van de inspecteur en zijn team. Aan de academie voor het onderwijstoezicht de taak om de mensen in de organisatie te scholen in het vernieuwde toezicht. Anouk is als adviseur en analist onderdeel van team van de academie.

De aanpak

De verandering in het toezichtwerk is ingrijpend, daarom organiseert Anouk samen met haar team een traject waaraan de analisten deelnemen. In nauw overleg met de deelnemers en de inhoudelijk experts komt een programma tot stand.

Resultaat

De analisten hebben allemaal een meerdaags traject doorlopen en de reacties zijn zeer positief. De deelnemers zijn blij dat ze elkaar hebben leren kennen. Doordat ze binnen verschillende sectoren werken en op verschillende kantoren was dat tot noch toe lang niet altijd het geval. Er is gewerkt aan inhoudelijke thema’s en aan vaardigheden. Deze resultaten zijn middels panelgesprekken gedeeld met afdelingshoofden en de inspecteurs met wie zij samenwerken.
Opdrachtgever:
De Onderwijsinspectie
Branche:

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij