Verder kijken dan je neus lang is

Ik vind het belangrijk om mijn horizon te blijven verbreden en daarbij niet uit te gaan van het vanzelfsprekende. Mede daarom heb ik ervoor gekozen om na mijn middelbare school vanuit mijn moederland Duitsland naar Nederland te verhuizen en de voor mij vreemde taal en cultuur te leren. In Nederland ben ik Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies gaan studeren, gevolgd door Organizational Design and Development. Tijdens mijn studie heb ik geleerd oog te hebben voor de patronen achter menselijk handelen, zowel in onze Nederlandse cultuur alsook in de subculturen die bestaan in organisaties.

Gesteund door collega’s

Het mooie aan Adviestalent is dat ik op uiteenlopende plekken terecht kom en op deze manier een breed scala aan verschillende organisaties en werkzaamheden leer kennen. Tegelijkertijd doe ik het niet alleen, want bij Adviestalent staat altijd een groep leuke en gedreven collega’s klaar om mij te helpen mocht ik dat nodig hebben.

Kenmerken van Annika

Ik houd van vraagstukken waarbij ik mijn kritisch-analytische kwaliteiten kan inzetten. “Zitten wij nog op de juiste koers? en wat kan anders of beter?”. Ik vind het leuk om dit soort vragen in teamverband op te lossen door met elkaar om tafel te zitten en daarbij goed naar elkaar te luisteren.

Inspiratie

De jongen in het filmpje laat twee vaardigheden zien die in mijn ogen bewonderenswaardig zijn. Hij gaat in tegen de gevestigde orde omdat hij het vanzelfsprekende in twijfel durft te trekken. Ten tweede stapt hij voor de tweede keer het Ted talk podium op omdat hij de eerste keer te nerveus was om zijn verhaal goed te kunnen doen. Dat vind ik mooi: moed hebben om te durven falen en moed hebben om het opnieuw te proberen.

Studie:
MSc Organizational Design and Development
Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij