Luisteren

Tijdens mijn master Beleid, Communicatie en Organisatie ontwikkelde ik interesse in de rol van externe adviseurs in organisaties. Dit werd na mijn scriptie over informeel contact binnen consultancy alleen maar meer. Bij Adviestalent ontwikkel ik mij in sneltreinvaart tot een volwaardig adviseur en krijg ik de kans bij verschillende organisaties aan het werk te gaan. Om een organisatie verder te helpen ga ik graag het gesprek aan om de verhoudingen binnen de organisatie en de kern van het probleem bloot te leggen. Tijdens mijn communicatiestudie heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar mensen te luisteren, maar vervolgens ook aan de slag te gaan en de bevindingen om te zetten in doelen en resultaten.

Betrokken en persoonlijk

Ik ben nieuwsgierig en geïnteresseerd in ‘het reilen en zeilen’ binnen een organisatie. Symptomen van de oorzaak onderscheiden, dat vind ik belangrijk. Wanneer dit helder is, ga ik graag met enthousiasme aan de slag om een structurele verandering tot stand te brengen. Hierbij heb ik, in mijn werk bij Stichting Lezen, geleerd dat naast de grote lijn ook oog voor nuance belangrijk is. Met mijn betrokken houding en luistervaardigheden ontwikkel ik snel persoonlijke en slagvaardige relaties in de organisaties waar ik werkzaam ben.

Kenmerken Anouk

Ik ben toegankelijk en benaderbaar, daarnaast combineer ik een luisterend oor met een actieve houding gericht op aanpakken.

Inspiratie

Door mijn scriptie kreeg ik interesse in de vormgeving van zakelijke relaties. De man in het filmpje (David Maister) lijkt daarin doorgeslagen: grenzeloos meegaan in de behoefte van je zakelijke relatie om te krijgen wat je wilt. Dat neemt niet weg dat het bijzonder interessant is om eens na te gaan hoe je zelf met je zakelijke relaties omgaat en in hoeverre deze relaties persoonlijk mogen zijn.

Boekrecensie(s) van Anouk Folstar

  • ‘Ongehoord!’
  • ‘Organizational culture and leadership’
  • ‘De Corporate Tribe’
Studie:
Master Beleid, Communicatie en Organisatie
Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij