Analytisch en diversiteit

Als wiskundige ben ik analytisch aangelegd. Het toepassen van deze manier van denken in de praktijk vind ik een interessante uitdaging. Hiermee heb ik al ervaring opgedaan tijdens mijn afstudeeronderzoek binnen de gezondheidszorg. Met behulp van een wachtrijmodel heb ik bepaald hoeveel werkplekken er moeten komen zodanig dat patiënten binnen een acceptabele tijd geholpen worden bij een nieuw te realiseren inschrijfbalie in een academisch ziekenhuis. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat diversiteit in werkzaamheden voor mij belangrijk is. Dit is ook de reden waarom Adviestalent mij aantrekt. Naast het uitvoeren van leuke opdrachten biedt Adviestalent mij de mogelijkheid om veel te leren van het adviesvak en alle aspecten die hierbij komen kijken.

Van complexiteit naar eenvoud

Binnen mijn werk heb ik altijd snel een doel voor ogen en breng ik complexe vraagstukken terug tot kleinere behapbare stukken om overzicht en duidelijkheid te creëren. Hierbij kan ik complexe materie mij snel eigen maken en op een eenvoudige wijze overbrengen, waardoor ik mensen snel meekrijg. Door mijn wiskundige achtergrond breng ik een andere frisse blik mee in opdrachten, leg ik gemakkelijk verbanden en ga ik gestructureerd te werk.

Kenmerken Janneke

Ik ben een echte teamplayer, waarbij ik het belangrijk vind dat ieders talenten optimaal worden benut.

Inspiratie

Dat de natuur ook wiskundige fenomenen bevat laat het volgende filmpje zien. Hier laat Vi Hart zien dat het huis van Sponge Bob geen ananas kan zijn, wat wel wordt beweerd. Dit toont zij aan met het gegeven dat het aantal linksom draaiende en rechtsom draaiende spiralen op een ananas altijd opeenvolgende getallen zijn uit de Fibonacci reeks en dat het aantal opwaartse spiralen de som is van deze twee getallen en dus ook een opvolgend getal is uit de Fibonacci reeks. Dit gegeven maakt dat het aangezicht van een ananas nooit symmetrisch kan zijn zoals getekend in de serie.

Boekrecensie(s) van Janneke Hazeleger

  •  ‘Het handboek voor de spitsuurvrouw’
Studie:
MSc Mathematical Statistics and Probability
Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij