Persoonlijk leiderschap

Wij geloven dat jonge talenten naast adviesvaardigheden en organisatieskills alleen volwaardig kan functioneren wanneer hij of zij beschikt over zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfsturing.

Inhoud

Het kerntraject ‘persoonlijk leiderschap’ is een beproefde leergang waarin persoonlijk leiderschap centraal staat. Wij noemen dit het programma ‘op reis’. Wij geloven dat jonge talenten naast adviesvaardigheden en organisatieskills alleen volwaardig kan functioneren wanneer hij of zij beschikt over zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfsturing. Ons uitgangspunt: werken aan persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan organisatieontwikkeling.

De leergang ‘persoonlijk leiderschap’ is gericht op het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van de jonge talenten.

Het programma

 • Intakegesprek (45 minuten)
  Doel van het intakegesprek is nader kennismaken en leerdoelen op het gebied van persoonlijk leiderschap verkennen. Dit gebeurt aan de hand van een voorbereidende reflectieopdracht.
 • Kick-off (dagdeel)
  Tijdens de kick-off wordt kennisgemaakt met de groep, het programma nader toegelicht en wederzijdse verwachtingen worden uitgewisseld.
 • De school van de zelfkennis (4 dagen)
  In individuele (onder andere meditatie en drijfverenonderzoek) en gezamenlijke oefeningen wordt gewerkt aan het vergroten van het zelfbewustzijn.
 • Leiderschap (2,5 dag)
  In het tweede blok staan we stil bij goed leiderschap. Wat kenmerkt de goede leider? Leiderschap gaat in deze over het effectief inspireren, leidinggeven en managen. Deelnemers worden uitgedaagd zelf hun leiderschapskwaliteiten te exploreren en uit te bouwen.
 • In het licht staan (1 dag)
  Meelopen met een voorbeeldfiguur die inspireert (deelnemers organiseren dit zelf).
 • De eigen koers bepalen (2 dagen)
  In dit blok wordt stilgestaan bij de opbrengsten van het doorlopen programma tot dan toe. Hoe beïnvloedt functioneren en welbevinden hun professionele leven, relaties en de balans tussen werk en privé? Deelnemers maken een gerichte vertaalslag en stippelen een duurzame koers voor zichzelf uit.
 • Afronden (1 dagdeel)
  In deze sessie zullen de deelnemers gezamenlijk terugkijken op het afgelopen jaar en zullen de certificaten worden uitgereikt.

Tijdsbesteding en kosten

Het programma neemt exclusief voorbereidende opdrachten en zelfstudie zo’n 21 à 22 dagdelen in beslag.

Prijzen en data

De kosten voor dit kerntraject bedragen: € 5.500,– per deelnemer (exclusief btw).

Bovengenoemd bedrag is inclusief materialen, boeken en exclusief eventuele kosten voor verblijf en overnachting.

Startdatum: september 2019

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de talentmanagers Antonia van Houdt via avu@adviestalent.nl – 06-13772877 of Harriët Bakker via hba@adviestalent.nl – 06-10977134

Op zoek naar talent? Of je talent ontwikkelen?

Vind Talent Werken bij