Gemeente Den Haag

Omgevingsmanagement parkeren in woonwijken

Het aanleggen van een nieuwe straat raakt direct aan de leefomgeving van burgers.

Opdracht

De stad Den Haag heeft een parkeerprobleem. Tegenwoordig heeft iedereen een auto en daarvoor zijn er te weinig parkeerplaatsen. De gemeente heeft daarom besloten een aantal straten te vernieuwen, zodat er meer ruimte ontstaat voor parkeren. De vernieuwing vindt letterlijk plaats voor de deur, waardoor het direct raakt aan de leefomgeving van burgers. Kortom, burgers hebben een mening over de veranderingen waarnaar moet worden geluisterd.

Rol

De gemeente betrekt nadrukkelijk alle bewoners in de plannen. David gaat in gesprek met omwonenden, bedrijven en belangenorganisaties. Hij zorgt ervoor dat de wensen en aandachtspunten van bewoners worden meegenomen in de vernieuwing. Daarnaast maakt hij afspraken met de aannemer om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken.

Resultaat

Uiteindelijk wil de gemeente honderden parkeerplaatsen realiseren in de stad met zo min mogelijk overlast voor bewoners. De parkeerproblemen zullen afnemen, waardoor de stad beter bereikbaar en veiliger wordt!

David over de opdracht: “Het is een boeiende en uitdagende periode! Ik heb geleerd om met verschillende partijen verbinding aan te gaan en om te gaan met verschillende belangen. Meer parkeerplekken betekent in sommige gevallen namelijk minder ruimte voor de stoep of de weg. Het vinden van de juiste toon is hier heel belangrijk. Daarnaast wordt ik uitgedaagd om mij snel complexe materie eigen te maken!”

Benieuwd naar wat David precies doet of wat wij binnen omgevingsmanagement voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met David Ubbens (06-24497622).

Opdrachtgever:
Gemeente Den Haag
Branche:

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij