Wat drijft mij:

Hoe benut je de organisatiepotentie om te vernieuwen? Hoe stimuleer je kennisdeling? Hoe geef je innovatiestrategieën handen en voeten zodat ze organisatiebreed ingebed worden? De antwoorden op deze vragen tot concrete interventies uitbouwen is waar ik energie van krijg.

De noodzaak om te veranderen zien organisaties vaak wel. Je hebt verandering nodig om voorop te blijven lopen in deze snelle, tumultueuze wereld. Het struikelblok is meestal de vertaling van innovatieve strategieën naar de praktijk. Ik geloof dat elke organisatie kan leren veranderen, onder andere door meer te experimenteren. Daarvoor hoeft je niet per se alles wat je hebt opgebouwd overboord te gooien.

Hoe zorg ik voor vernieuwing?

Door mijn studie-achtergrond weet ik hoe leer- en veranderprocessen in elkaar steken. We denken vaak dat mensen rationale wezens die bewuste keuzes maken maar dat is niet helemaal hoe wij werken. Mensen komen in beweging als je ze inspireert, motiveert en perspectief biedt. Zoals John Kotter zegt:  ’spreek zowel hoofd als hart aan’. Het gebruik van creatieve werkvormen en storytelling kan daarbij helpen. Bruisende energie werkt aanstekelijk.

Wat is mijn kracht?

Innoveren doe je samen. Ik vind het belangrijk om verbindingen te leggen tussen mensen en een dialoog te creëren dat gericht is op vooruitgang. Door mijn ondernemende en creatieve geest weet ik kansen te benutten en uit te bouwen. Ik bouw mee aan vernieuwingen door te werken met vernieuwende methoden en technologieën. Nieuwe technologieën bieden immers elke dag nieuwe mogelijkheden.

Studie:
Educational Design & Consultancy & Neuroscience
Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij