Functie

Directie Adviestalent

Toekomst met resultaat

Na mijn studie in het Amsterdamse en een jarenlange ervaring in algemeen management en adviesfuncties bij o.a. Arcadis en Twynstra Gudde ben ik in 2010 gestart bij Adviestalent in de rol van talentmanager. In die rol was ik verantwoordelijk voor werving en het ontwikkelen van jong talent. Daarnaast heb ik mij beziggehouden met de verdere opbouw van de Adviestalent Academy; het opleidingstraject van Adviestalent. Per april 2016 ben toegetreden tot het directieteam van Adviestalent.

Als directeur houd ik mij vooral bezig met het verwerven van opdrachten en het volgen en begeleiden van onze adviseurs in hun werk. Dat doe ik vooral in de markten zorg en overheid. In het werkveld ben ik steeds op zoek naar mooie uitdagende opdrachten bij bedrijven en instellingen die wij met de inzet van onze jonge innovatieve professionals kunnen versterken door het neerzetten van resultaten.

Met alle jonge energie die wij in huis hebben, bruist Adviestalent van de daadkracht en de ideeën. Wij zijn als bedrijf voortdurend in beweging en proberen te schakelen op wat er om ons heen gebeurt. Of het nou om de markt gaat of hetgeen jong talent op dit moment nodig heeft. Op deze dynamiek gedij ik goed en daarom stimuleer ik deze jonge werk-leer cultuur ook graag. Dat betekent dat ik enerzijds structuur bied aan jonge professionals, maar tegelijkertijd ook niet bang ben om ruimte te geven voor eigen verantwoordelijkheid en initiatieven.

Vanuit mijn perspectief op talentontwikkeling maak ik mij “hard” voor de duurzame inzetbaarheid van onze adviseurs. We leven op dit moment in een samenleving die volop in beweging is. Daar moeten wij ons in zien staande te houden. Ik werk dan ook vanuit de drijfveer om jonge mensen te helpen met het ontwikkelen van een sterke professionele identiteit om daarmee een stevige basis te leggen voor hun toekomstige carrière en netwerk. Daar profiteren jonge talenten maar ook onze klanten van: zowel nu als in de toekomst.

Kenmerken van Liesbeth

Met respect voor de ander de juiste vragen stellen en zo motiveren en helpen. Daarnaast ben ik voortdurend in beweging om te kijken naar wat er is, hoe het nog beter kan en hoe er verbindingen gelegd kunnen worden tussen mensen en organisaties. Daarbij blijft het niet bij gesprekken voeren en vragen stellen. Ik heb daadkracht en ik houd ervan om een resultaat neer te zetten. Dit alles doe ik met een gezonde dosis humor.

Inspiratie

Onderstaand filmpje is voor mij een gouden leidraad in onze bedrijfsvoering. Door dichtbij de “WHY” van Adviestalent te blijven, kunnen wij als organisatie optimaal presteren.

Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij