Fascinatie voor politiek en maatschappelijke vraagstukken

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Dit leidde ertoe dat ik geschiedenis en internationale betrekkingen ben gaan studeren in Groningen. Naast mijn studie heb ik altijd veel ondernomen om dit ook al in de praktijk te mogen toepassen. Als lid van de universiteitsraad haalde ik enorm veel energie uit het spreken met de diverse belangenorganisaties binnen de universiteit, de verschillende problemen  te constateren en hiervoor een oplossing te zoeken.  Intussen leerde ik hoe instituten, als de Rijksuniversiteit Groningen en Gemeente Groningen, werken en hoe besluitvorming werd genomen. Tijdens mijn stage bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York mocht ik echt een kijkje nemen in de wereld van diplomatie en internationale politiek.

In mijn werk

Als adviseur kijk ik met een kritische, maar constructieve blik naar zaken en wil ik op een positieve wijze bij kunnen dragen aan diverse organisatorische vraagstukken.  Graag ga ik samen met de opdrachtgever op zoek naar vernieuwende en structurele oplossingen. Mijn sociaal communicatieve vaardigheden samen met mijn analytische vermogen komen in mijn werk goed van pas. Ik haal veel energie uit het met verschillende mensen praten, te analyseren wat er gaande is, samen naar oplossingen te zoeken en verschillende groepen dichter bij elkaar te brengen.

Kenmerken van Milou

Enthousiast, gestructureerd, gedreven en resultaatgericht. Graag draag ik met mijn positieve blik en goede lach een steentje bij.

Inspiratie

Onderstaande documentaire inspireerde en fascineerde mij. De burgermeester van Palermo kijkt met zo’n positieve en respectvolle blik naar één van de grootste problemen in de huidige Europese en internationale politiek; het migratievraagstuk. Hij denkt in oplossingen in plaats van in problemen en focust zich op wat vooral wél kan. Een manier van denken wat in het werk als adviseur ook zeker goed van pas komt.

Fragment 'Italiaanse lente' – afschaffen visumplicht

Kan Europa de grote toestroom migranten opnemen? Volgens burgemeester Leoluca Orlando wel.Bekijk 'Italiaanse lente' nu online op http://bit.ly/ItaliaanseLente

Geplaatst door VPRO Tegenlicht op Maandag 31 oktober 2016

Studie:
Master International Relations
Contact talent
i m

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij