Duizendpoot  

Als gezondheidswetenschapper ben je veel aan het schakelen; belangen van zorgbestuurders, beleidsmedewerkers en vooral ook zorgprofessionals spelen allemaal mee in het aanpakken van een probleem. In mijn werk als adviseur bij Adviestalent kan ik schakelen met al deze partijen en kom ik bij verschillende organisaties over de vloer; deze afwisseling houdt me fris en scherpt mijn objectieve blik als adviseur. Doordat ik daarnaast ook verpleegkundige ben, kan ik de inzichten en belangen uit al deze verschillende werelden combineren met het perspectief van de zorgprofessional en de patiënt, en kijken of de projecten waar ik mee bezig ben daadwerkelijk iets opleveren voor mensen in de zorg.  

Passie voor de zorg 

Of het nu gaat om het opzetten van het inkoopbeleid voor een verzekeraar, de implementatie van eHealth of een data analyse van ziekenhuisgegevens – van de dynamische zorgwereld krijg ik energie. Het meest enthousiast word ik van zorgvernieuwing en innovatie. Anders organiseren, anders denken en slimmer werken – hoe klein de verandering ook is, samen komen we vooruit.  

Kenmerken Nienke 

Resultaatgericht, enthousiast en fris. Ik ben in staat om snel overzicht te brengen in nieuwe situaties en grote puzzels in kleine stukjes te verdelen. Hierdoor kan ik snel concrete resultaten opleveren en weet ik projecten vooruit te brengen. Met mijn enthousiasme kan ik vervolgens een basis leggen voor een vertrouwensrelatie en krijg ik mensen mee in veranderingen.   

Artificial intelligence 

In onderstaand filmpje wordt de meerwaarde van een nieuwe technologie in de zorg getoond: artificial intelligence. Vaak wordt het als buzzword gebruikt, maar recent hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat het gebruik van artificial intelligence in de medische sector kan leiden tot grote besparingen voor patiënten en tot een efficiëntere en beter toegankelijke gezondheidszorg. Drie Zweedse bedrijven laten in het filmpje zien dat de toepassing van deze nieuwe technologie in de zorg al veel dichterbij is dan we denken. In mijn ogen een geweldig voorbeeld van innovatie.  

Op zoek naar talent?
Of je talent ontwikkelen?

Vind talent Werken bij